Hulp bij een oplossing

Een scheiding.. wij helpen u er stap voor stap door heen..

Goed dat u onze website bezoekt, scheiden is namelijk nooit leuk en geen makkelijk proces.

Juist daarom is het belangrijk om met behulp van een goede, onafhankelijke mediator de juiste keuzes te maken en uw wensen en afspraken goed vast te leggen. Wij helpen u daar stap voor stap doorheen en zorgen dat u en uw (ex) partner goede afspraken maken. Afspraken voor nu én voor de lange termijn. Als u kinderen heeft zullen wij ook hun belangen optimaal behartigen. Wij vertellen u in een vrijblijvend gesprek graag meer over wat u van ons kunt verwachten.

Samengevat lichten wij hieronder al vast een en ander toe.

Overzichtelijke werkwijze

Wij zijn van mening dat structuur en overzicht ondersteunend werkt in het scheidingsproces. Weten waar u aan toe bent geeft rust en ruimte. Daardoor kunt u bespreken wat echt belangrijk voor u is.  Hiernaast ziet u een stroomdiagram van de stappen waar wij u bij begeleiden om de scheiding overzichtelijk en zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Kosten

Bij ons weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.  Tijdens het eerste (vrijblijvende) kennismakingsgesprek wordt kennis gemaakt met de mediator en kunt u bezien of er voor u een goede klik is.

Tevens wordt jullie persoonlijke situatie in kaart gebracht. Op basis hiervan kunnen wij bepalen wat de eventuele vergoeding wordt voor het scheidingsproces van A tot Z. Hierbij bestaat de mogelijkheid om de scheiding te regelen met een vooraf vastgesteld totaalbedrag voor het gehele traject.

Echter als u liever per gesprek een factuur ontvangt dan is dit uiteraard ook mogelijk.  Tijdens de kennismaking bekijken we welke keuze voor jullie het prettigst is.

Let op: Er bestaat tevens een mogelijkheid dat de overheid (vrijwel volledig) de kosten voor uw scheiding betaalt. Ook dit zullen wij uiteraard wij voor u uitzoeken.

Na afloop van het kennismakingsgesprek bepaalt u of u met ons verder wilt of liever een andere mediator zoekt.

Volledig ontzorgen

Bij ons wordt u letterlijk ontzorgd.  Wij dragen er zorg voor dat alle belangrijke zaken besproken worden en jullie juist geïnformeerd worden.

Hebben jullie kinderen? Dan staan zij vanzelfsprekend op nummer 1 en zorgen wij ervoor dat jullie heldere afspraken maken zodat zij zo min mogelijk belast worden met de scheiding.  Wij ondersteunen u bij de overgang van partnerschap naar ouderschap.

Professionele samenwerking

De gemaakte afspraken tussen uw (ex-)partner en u worden vastgelegd in een convenant.

Al onze convenanten worden volledigheidshalve dubbel gecheckt door een ervaren fiscalist en een ervaren advocate. Dit zodat jullie er zeker van kunnen zijn dat de gemaakte afspraken juridisch en fiscaal voor jullie optimaal uitpakken en tot achter de komma kloppend zijn. Afhankelijk van uw situatie bestaat tevens de mogelijkheid specifiek juridisch of fiscaal advies in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer u een eigen bedrijf hebt.

Gecertificeerde mediators

Al onze mediators hebben de titel MfN-registermediator. Dat houdt in dat zij getoetst zijn door- en geregistreerd staan bij de Mediators Federatie Nederland. Deze mediators dienen blijvend aan strenge kwaliteitseisen te voldoen. Hierdoor weet u zeker dat u een kwalitatief uitstekende mediator tegenover u heeft die zich houdt aan alle eisen die binnen het MfN opgesteld zijn.

Als u daar meer over wilt weten vindt u onderaan deze pagina `Het Mediationreglement`, de `Toelichting op het reglement` en de `Gedragsregels van de MfN-registermediator`.

Neem gerust contact met ons op als u vrijblijvend meer wilt weten.