Hulp bij een oplossing

Preventie

`Beter voorkomen dan genezen`..

Preventie kan zowel personen als organisaties veel leed besparen en daarnaast enorme uitgaven schelen. Er wordt in Nederland helaas nog te weinig aandacht aan besteed. Ondanks goede en gezonde bedoelingen hebben organisaties vaak een kortetermijnvisie, men investeert vaak vaker in iets tastbaars en vindt het soms moeilijk voor te stellen hoeveel waarde preventie kan hebben. Het is aan ons deze bedrijven en organisatie goed voor te lichten.

Wij proberen meer aandacht te vragen voor bijvoorbeeld problemen op de werkvloer. Neem ziekteverzuim, stagnerende samenwerking, conflicten tussen werkgever-werknemer, conflicten tussen collega`s etc. Dit soort problemen wilt u voorkomen en dat is bij tijdig reageren in de meeste gevallen ook heel goed mogelijk. Het herstellen of optimaliseren van met name communicatieprocessen zorgt er voor dat klachten niet verergeren en zaken niet uit de hand lopen.

Het goede nieuws is ook dat de vraag naar ons opleidingsaanbod toeneemt. De opleidingsdagen `Hoe voorkom ik conflicten` en `Omgaan met Grensoverschrijdend gedrag` worden steeds vaker geboekt.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.